Sunday, July 17, 2011

Peperangan yang kalah

Dalam banyak2 aku berdemo silat.. ni antara yang aku xle lupa... dalam demo biasanya kami akan berpakat... means segala pergaduhan itu dirancang.. yela.. nama pon persembahan kan.... so demo ni berlaku dalam baru jgk la... kami trening dalam satu malam...dalam demo kalau nak mantop harus trening at least 1 week.. itu syarat wajib la... tapi kami trening alam 1 malam je.. bselah. student ni byk komitmen... so terpaksala... lagipon ada antara kami yg dah lama jgk terlibat dalam demo..

so demo kali ni aku conduct buat kali kedua setelah aku turun dari jawatan ydp... sbb aku tgk sejak aku turun demo silat cekak uniten ni dah macam katun.. btol2 xpuas ati... so aku pon dah ambil kputusan untuk tros "campor tgn" dalam urusan silat selain mengajar... atas sbb xmau "anak2 didik" aku terkapai2 lost dan hilang punca...

jadi dalam demo ni masa trenin sume bgus... sume mantap.. dan sperti biasa kami berjnji nak jumpa skian2 masa.. then balikla malam tu... dan esok nya tepat masa yg dijanji kan aku sampai.. dan aku nampak hny sorg je ada tepat pada masa.. yg lain lansung xde... aku diam walau hati tgh mmbara sket... pasal bab masa ni dah lama aku tekankan pada dorg... antra sbb aku duro dorg dtg awal pon adalah sbb aku nak brief lagu baru dan nak diskas flow supaya ingt... so dah lambat xdela nak wat sume tu.. dipendekkan cerita sampai flow manager dah call 2-3 kali masih lagi xckup org. aku dah agak hangin... even sampai nak naik pentas pon ade org bru sampai. aku kata kita troskan je.. die xde pon xpe... die akan join kalau die sempat....

dan alhamdulillah sume sempat... tapi hasil demonye? terabur, barai, sume ade... slow, macam bapok pn ade gak... sampai part aku last skali aku iaitu menangkis serangan senjata dgn tgn kosong... dan sume crook lupa part masing2 tpi ada la gak yg ingt... so bila sorg dah lupa flow dan serang tanpa ikot apa yg dirancang ada dua kemungkinan, sama ada demo rosak dan org gelak, atau demo terpaksa dihentikan dan silat menanggung malu yg amat...

so bila aku nmpk sorg dah langgar flow... dengan izin Allah demo tu jadi seolah2 satu pergaduhan... tambah dgn hati yg panas aku belasah satu persatu mmber aku.. adoi.. tgelak jgk masa tgh taip post nih... (gelak jap)... okeh sambung... so bertaburan la sume crook.. so kalau korg tgk sume buah2 yg ada ni adalah tidak dirancang dan kua dgn sndirinya... habis demo aku tros blah.. dan yg memanaskan aku lagi sume leh buat muka innocent lak sbb demo jadi camtu... bnd yg aku xpnh buat akhirnya aku buat... maki hamun budak2 ni.. ikutkan xleh buat camtu sbb dorg wat kje sukarela dan dah join dgn rela hati tu pn dah kre bagus... tapi xtaulah nape agaknya.. xdpt tahan marah kot.. kne basuh la budak2 ni dgn aku... dgn ydp2 die skali... hahaha.

bila pk blk rasa besalah plk... nway aku crite ni bkn nak tonjolkan khebatan diri... tapi skadar berkongsi bnd yg aku xle lupa... lps aku mntak maaf dan sume dah kembli dgn normal kami sume bergerak ke upten untuk makan2 dan mnum.. alhamdulillah sumenye tak simpan dalam hati... dan ukhuwah nya sampai hari ni bertaut...

so nilah yg aku leh kpilkan part aku yg mana demo bertukar menjadi satu pergaduhan.. haha... macam2..

video

2 comments: